Известие

Collapse
No announcement yet.

Бутон под шофьорската седалка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бутон под шофьорската седалка

Здравейте.
    От скоро съм горд собственик на алфа 156 1.8 .
    Интересува ме за какво е бутона под шофьорската седалка.
    И второ някой има ли идея къде мога да си намеря книжка с описание на колата на български или руски език (или поне на английски)щото мойта е на италиянски.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

има тема за книжката, на английски е, малко по-надолу във форума е а за онова под стола не съм забелязвал, незнам

Comment

Аз намерих темата за книжката но нещо не успях да си я сваля

Comment

Бутона е т.н инерционен датчик служи за изключване на помпата в резервоара при катастрофа за да не продължи да работи помпата и да се разлее бензин.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Мерси за отговора.
          И още едно въпросче,ако се натисне този бутон при работеща кола,това означава ли че помпата ще спре.

Comment

Нямам идея но не си прави експерименти защото после може и а не тръне помпата все пак този датчик се задейства при критични ситуации.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

ОК

Comment

къф датчик бе
                хехе
                мега сложна инерционна електроника
                знаете ли кво има там всъщност?

натискай бе колека
                от опит глава не боли

и освен това като си свалиш сенника пише за кво е това копче там под седалката

а и ти кво си търсил под седалката та си го видял?
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Има Електронна сачма може и с пружинка и връвчица
                  Познах ли
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

не мога сега да издавам тайните на мега електрониката
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                      не мога сега да издавам тайните на мега електрониката
                      Не го пипайте!!! Та това е КАТАПУЛТА
                      sigpic Alfasud/156 1.8ex
                      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Благодаря за казаното.Може ли да ми пратите линк към книжка за алфата понеже не вога да открия.

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=20247
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Благодаря на Novachev

Comment

В тази стара тема реших да разкажа днешната трагикомична история с моята кола. Днес към 11 часа реших да отида на автомивка. Момчето което я почистваше беше изключително старателно. След час и половина доволно се качвам и завъртам ключа...1 път,2 път, 3 път......N-ти път върти , но не пали (акумолатора е bosch, много арен за два часа как не падна) почесвам се по глава и си казвам ей ся се наиграх. Викам си, задавила се е някак си, чакам 20 минути -неще. По едно време взех да се ослушвам за помпата, не се чува никаква - ясно изгоряла е, жената остава без подарък за Коледа и Нова година, а аз ще имам нова горивна помпа. Следващият проблем беше с дърпането на колата, как пък всички се бяха изнесли извън града, и в този момент ми звъни един приятел с Фолксваген Кади, аз вдигам радостен на щастливата случайност и чувам жалният му вопъл -двугодишното Кади току що избълвало облак бял дим на магистрала Тракия и маслото му изтекло, обаче през ауспуха. В крайна сметка на приятел приятеля дойде и ме издърпа до гаража ми. Тук започва втора серия. Решавам аз, че трябва да я видя тази помпа. Чета във форума къде е и слизам в гаража. Разглобявам цялата задна седалка, кората на багажника после капака и с голям зор развъртях помпата. Първото разочарование беше, че със ситен шрифт на нея пишеше Made in czech republic, а второто, че на дъното на кошницата имаше фин черен прах. Огледах я стори ми се здрава, вързах я на 12 волта и не завъртя. Закачих една лампа на буксата, врътнах ключа -не свети. Е гати комплексният проблем. Зарязах я разхвърлена в гаража и се зарових в нета. Не щеш ли попадам на една подобна тема във фиатският форум и се сещам за КОПЧЕТО под седалката. Веднага изхвърчах в гараж, настаних се удобно във вече омърляното купе и плавно натиснах бутона под седалката, чу се дълго мазно ЩРАК. Врътнах ключа помпата се обади и двигателя - запя. Та на въпроса за какво е този бутон мога да кажа, че този бутон създава за един миг огромна радост и щастие.
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                              X